Geconditioneerd vervoer

De aard van het product stelt eisen aan de wijze van vervoer

Geconditioneerd vervoer

De aard van het product stelt eisen aan de wijze van transport. Grondstoffen worden meestal in bulk vervoerd in scheepsrompen of treinwagons. Kwetsbare en bederfelijke producten kunnen snel per vliegtuig worden vervoerd. Dit zijn allemaal voorbeelden van transportcondities. Met andere woorden: de wijze en omstandigheden waaronder het product wordt vervoerd. De meest voorkomende vorm van geconditioneerd transport is gekoeld transport van levensmiddelen.

Wat is geconditioneerd transport?

Vaak wordt er gedacht dat geconditioneerd transport hetzelfde is als gekoeld transport. Dit komt voornamelijk doordat de het overgrote deel van de geconditioneerde transporten in Nederland gekoeld transport betreft. De betekenis van geconditioneerd transport is echter veel breder. Elke vorm van bijzondere eis aan de omstandigheden waaronder een product vervoerd wordt komt neer op geconditioneerd transport. Dit kan dus ook gekoeld transport inhouden.

Geconditioneerd transport in NL/EU

Nederland is een grote producent en ook distributeur van levensmiddelen en kent daarom ook vele logistieke oplossingen en mogelijkheden voor geconditioneerd transport.

Meer weten over geconditioneerd transport of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Vragen of meer informatie

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 085 060 0119Contactformulier